Kraan Lekt? Hoe je kunt oplossen dat een kraan lekt

Spoed Loodgieter?

45 min Service Beste prijs Mobiel Pin check Lokáál 15 jaar+

Nu bereikbaar!

Kraan lekt? Dat kan voor een hoop frustratie zorgen.

Niet alleen verspil je water en daarmee geld, ook kan een lekkende kraan voor vervelende (water)schade zorgen. Gelukkig zijn er manieren om een lekkende kraan op te lossen, vaak zelfs zonder de hulp van een loodgieter. In deze blog geven we je daarom 10 tips om dit probleem aan te pakken en zo de juiste oplossing te vinden, voor wanner je kraan lekt.

KRAAN LEKT

Tip 1: Controleer de kraan

Vaak is een lekkende kraan veroorzaakt doordat er iets mis is met de kraan zelf. Controleer daarom of de kraan goed vastzit en er nergens sprake is van schade.

Tip 2: Onderzoek de oorzaak van het lek

Een lekkende kraan kan verschillende oorzaken hebben, zoals een versleten ring of een beschadigde afdichting. Probeer te achterhalen wat de oorzaak is dat de kraan lekt, zodat je gericht aan de slag kunt.

Tip 3: Verwijder kalkaanslag

Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat de kraan niet meer goed afdicht en gaat lekken. Verwijder daarom regelmatig kalkaanslag om problemen te voorkomen.

Tip 4: Vervang de afdichting

Als de afdichting van de kraan kapot is, kan de kraan gaan lekken. Vervang daarom de afdichting van om het probleem op te lossen.

Tip 5: Vervang de ring

Bij sommige kranen kan een versleten ring de oorzaak zijn van het lekken. Vervang in dat geval de ring om het probleem te verhelpen, zodat je kraan niet meer lekt.

Tip 6: Controleer de fittingen

Lekkage kan ook ontstaan doordat de fittingen niet goed vastzitten. Controleer daarom of alle fittingen goed vastzitten.

Tip 7: Draai de kraan goed dicht

Soms kan een kraan gaan lekken doordat deze niet goed is dichtgedraaid. Draai de kraan daarom goed dicht en controleer of deze niet meer lekt.

Tip 8: Maak gebruik van teflon tape

Teflon tape kan helpen om een lekkende kraan te repareren. Wikkel de tape om de kraan en de fittingen om eventuele lekkage op te lossen.

Tip 9: Kraan lekt nog steeds? Schakel dan een loodgieter in!

Als geen van bovenstaande tips heeft geholpen, kan het zijn dat er sprake is van een groter probleem. Schakel in dat geval een loodgieter in om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

Tip 10: Voorkom in de toekomst lekkende kranen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Voorkom daarom in de toekomst lekkende kranen door ze regelmatig te onderhouden en eventuele problemen direct aan te pakken.

Als je het idee hebt dat de oorzaken van een lekkende kraan niet op deze manier op te lossen zijn, schakel dan een loodgieter in. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als er sprake is van een beschadigde buis of een lekkende afvoer. Een loodgieter beschikt over de kennis en ervaring om het probleem op te lossen en kan eventueel ook tips geven ter preventie van ander ongemak.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het oplossen van een lekkende kraan. Het besparen van water is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook kosten. Daarnaast kan een lekkende kraan voor vervelende waterschade zorgen die niet altijd gedekt wordt door de verzekering. Neem het probleem daarom serieus en ga aan de slag met bovenstaande tips of schakel een professional in om het probleem te verhelpen. Twijfel niet langer, en bel een loodgieter alvorens het probleem groter wordt.

Maak vandaag nog een afspraak met één van onze loodgieters!

Over ons

Loodgieters Ambacht Expert in installatie en reparatie van CV Ketels en Radiotoren, oplossen van verstoppingen, en het deteceren en oplossen van lekkages.

Streven we ernaar om onze klanten van de beste service te voorzien. Wij garanderen adequate installaties die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Bovendien bieden wij betaalbare tarieven en een service garantie van maar liefst drie jaar op al onze uitgevoerde werkzaamheden.

Onze werkwijze is transparant en duidelijk, en we houden onze klanten constant op de hoogte van de voortgang van het werk.  Bij Loodgieters-Ambacht.nl bent u verzekerd van een betrouwbare en professionele service die aan uw wensen en behoeften voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Spoed Loodgieter, Snel & Goedkoop

Onze Services

Wij bieden 3 jaar garantie op al onze Loodgieters diensten

Van het repareren van lekkende leidingen tot het vervangen van verouderde sanitaire objecten, onze loodgieter zal de taak met de grootste zorg en precisie aanpakken.

Daarnaast zorgen we er ook voor dat onze tarieven betaalbaar blijven, zonder in te leveren op service of kwaliteit.

Afvoer lekkage

Neem geen risico en schakel onze loodgietersservice nu

Waterleiding Aanleggen

Efficiënt en vakkundig leidingen aanleggen

Verstopping Afvoer

Apparatuur om probleem snel en efficiënt op te lossen

Dak Lekkage

Uw dak en gevel weer in topconditie te brengen.

Quookers Installeren

Wij zorgen voor snelle en adequate installatie

Waarom klanten Loodgieters Ambacht boven andere verkiezen

Één ambachtelijke team aan professionals

loodgieters

Keuken Leidingen Verleggen

Paul N. Beaudin

Home - loodgieters

Warmte leidingen aanleggen

Iris Feijen

Riolering CV ketel vervangen

Riolering CV ketel vervangen

Vincent D. Lange

Badkamer riolering Ontstopt Verstopping Afvoer

Badkamer riolering Ontstopt

Naomi v. Biessum

Onze loodgieters beschikken over de juiste ervaring en kennis om verschillende soorten calamiteiten op te lossen

Ik heb persoonlijk ervaren hoe efficiënt en effectief jullie zijn bij het oplossen van complexe problemen en het bieden van op maat gemaakte oplossingen voor mijn situatie.
Stefan D. Swart
Vaste Klant