Doucheputje ontstoppen Amsterdam 5 Tips die écht werken

Als je ooit de pech hebt gehad om te maken te hebben met een verstopte doucheafvoer, dan weet je hoe frustrerend en lastig dat kan zijn. En als je in Amsterdam of omgeving woont, kan het vinden van een ervaren loodgieter om je doucheafvoer te ontstoppen een nog grotere uitdaging zijn. Gelukkig zijn er enkele handige tips en trucs voor het ontstoppen van een verstopte doucheafvoer die je kunnen helpen om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Doucheput verstopt 5 tips:

Een van de meest effectieve technieken voor het ontstoppen van een doucheafvoer is het gebruik van kokend water. Kokend water helpt bij het losmaken van het vuil dat de verstopping veroorzaakt. Giet hiervoor twee of drie ketels kokend water langzaam in het doucheputje, waarbij je elke ketel de tijd geeft om in te werken voordat je meer toevoegt.

Als dit niet werkt, probeer dan een vloeibare ontstopper te gebruiken. Voordat je een vloeibare ontstopper gebruikt, moet je handschoenen gebruiken voor uw eigen veiligheid en een mondmasker. Giet de aanbevolen hoeveelheid van de vloeibare onstopper in de het doucheputje en wacht een x aantal uur voordat uw kunt beginnen met door spoelen.

Een klassieker als het gaat om doucheputten onstoppen is het gebruik van het drukpomp onstopper, TIP dicht met duktape het overloopgat of met een doek of lap, zodat er geen lucht ontsnapt als je probeert de verstopping door te duwen. Als de doek eenmaal op zijn plaats zit, dompel dan enkele minuten krachtig door tot de verstopping begint open te breken.

Een andere handige tip voor het ontstoppen van een doucheputje is het gebruik van een zelfgemaakte oplossing van zuiveringszout en azijn. Begin door één kopje zuiveringszout in de afvoer te gieten en daarna te volgen met één kopje witte azijn. De combinatie van deze twee ingrediënten zal een chemische reactie veroorzaken die kan helpen de verstopping op te breken. Nadat je het mengsel 15 minuten hebt laten zitten, spoel je de afvoer door met heet water. Deze techniek werkt ook goed voor verstopte gootstenen.

Een andere nuttige techniek voor het ontstoppen van een doucheafvoer is het gebruik van een slang. Een slang, ook wel een grondboor genoemd, is een lange, dunne metalen kabel met een spiraal aan het eind die zich een weg naar beneden baant in je doucheafvoer en gebruikt kan worden om hardnekkige verstoppingen op te lossen. Om er een te gebruiken, steek je de slang in je verstopte doucheafvoer tot hij de verstopping bereikt. Dan draai en duw je de slang in beide richtingen om puin of opbouw in de buis los te maken.

Als je pogingen om je doucheafvoer te ontstoppen niet hebben gewerkt, moet je misschien de putdeksel verwijderen en dieper in de buis reiken. Om dit veilig te doen en schade aan omliggende leidingen of armaturen te voorkomen, sluit je eerst alle waterkranen van je douche af – ook die van aangrenzende armaturen zoals toiletten of gootstenen – en draag je de juiste beschermingsmiddelen voordat je verder gaat. Vervolgens kun je het putdeksel losschroeven of optillen en met een loodgietersboor of een nijptang dieper in de buis reiken en het vuil dat de verstopte afvoer veroorzaakt eruit trekken.

Het is ook belangrijk om je doucheafvoer regelmatig te controleren om te voorkomen dat hij verstopt raakt. Dit betekent het controleren op haargroei rond de afvoeren en het verwijderen van alles wat verstopping kan veroorzaken, zoals zeepschuim of vuil van schoonmaakmiddelen die in of bij het bad of de douche worden gebruikt. Je moet ook voorkomen dat je vet in de afvoer van je gootsteen giet, want dat kan na verloop van tijd vetophoping veroorzaken die uiteindelijk zal leiden tot een verstopte afvoerpijp.

Als deze methoden niet werken, dan kan het nodig zijn om professioneel in te grijpen door een ervaren loodgieter die gespecialiseerd is in het ontstoppen van doucheafvoeren. Zulke loodgieters zijn doorgaans uitgerust met gespecialiseerd gereedschap dat speciaal is ontworpen voor het ontstoppen van leidingen en afvoeren.

Daartoe behoren elektrische alen (machines met kabelvoeding), hydrojetters (met water aangedreven stralen) en handpompen onder hoge druk (om te dompelen).

Een ervaren loodgieter weet welk gereedschap het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie, zodat hij effectief alle verstoppingen kan opruimen zonder andere delen van je sanitair te beschadigen.

Door deze handige tips en feiten over het ontstoppen van een doucheafvoer in Amsterdam op te volgen, kun je je badkamer in een mum van tijd weer aan de praat krijgen!

Een verstopte doucheput kom ik dagelijks tegen in Amsterdam en natuurlijk ook wel buiten Amsterdam maar omdat het mijn “main” werkgebied is het meeste in Amsterdam uiteraard. Een doucheput verstopping word meestal veroorzaakt door (lange) haren en is best lastig te ontstoppen. Vaak is er ook een verschrikkelijke stank ontstaan door de ophoping van haren en andere zaken in de put en het riool.De haren zelf zijn weer een “plak punt” voor andere vieze dingen waardoor de stank erger word.